28 Nisan 2008 Pazartesi

ÇOKOKREMLİ TOPLAR PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22


Merhabalar porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahibi olan http://fatostuncay.blogcu.com/ daveti için teşekkürler eder kolaylıklar dilerim.
Gelelim tarifime çoktandır yapmayı düşünüyordum bu tarifi ama nasıl olur diyede merak ediyordum:)Dün denedim evde aldığımız ama bir türlü tüketmediğimiz çokokrem duruyordu.Büsküvi ile muhteşem karışımı gerçekten çokta güzel oldu:)Hafta sonu ev kalabalıktı ve çok beğenildi.Bende çok mutlu oldum beğendiklerinde:)Bugün abim tekrar yapsana diyor hatta:)Gelelim yapılışına.

Malzemeler:

2 paket petibör büsküvi
5 kaşık çokokrem
1 bardak sıcak süt
hindistancevizi
kakao

Yapılışı:

Bir bardak sütü önce kaynatıyoruz,yoğurma kabına çokokremleri alıyoruz ve üzerine sıcak sütü döküyoruz.O arada çokokrem erirken sütün içinde bizde 2 paket büsküviyi rondoda toz haline getiriyoruz.Daha sonra bu toz halindeki büsküvileri süt ve çokokrem karışımı içine döküyoruz.Ve iyice yoğuruyoruz.daha sonra donması için yarım saat kadar dolapta bekletiyoruz.Donduktan sonra minik toplar haline getirip hindistan cevizi içine arzu ederseniz kakao döküp birlikte minik toplarımızı bulayabiliriz:)Herkese afiyet olsun.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

enfes canım valla enfes.. ogluma bunu mutlala yapacam.. kesınlıkle bayılacak. ellerine saglık canım..
etkinliğe katıldıgın ıcın cok tesekkur edıyorum.. 2 hafta boyunca bende. herzaman kapım acık..
ıyı haftalar dılıyorum:)
gorusmek uzere..

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek:)
isim: fatos tuncay
site adı: http://fatostuncay.blogcu.com/
Tarif : Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/
Tüm hayallerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileği ile;

SEVGİLERİMLE;

FATOŞ

Adsız dedi ki...

Esra'cım ziyaretine çok sevindim. Her zaman beklerim bende gelirim.Çokokremli toplar nefiiis olmuş elllerine sağlık. Hem de çok pratik. Sevgiler selamlar...

Ayse Pamuk dedi ki...

bende istiyorummm çok güzel olmuşlar ellerine sağlık

Nilgün dedi ki...

Henüz denemediklerimin arasinda..Pek lezziz görünüyor ellerine saglik Esracigim


SEVGILER

lezzetyolculugu dedi ki...

Çokokremli toplar çok pratik olmuş ellerine sağlık.Bende bu topların bir çok çeşidini yapıyorum elmalısını,Armutlusunu..Bazen de kekle yapıyorum sanıyorum ozaman truf diyorlar :)

Disalce dedi ki...

bende çok severim...hatta çokokremin dibi kalınca içine az bayat ekmek içi ufalıyorum karıştırıp yiyorum..öyle güzel oluyorki kızımla kavga ediyoruz yerken.......

ellerine sağlık....seninkilerde nefis görünüyor.....

uygarimizlahayat dedi ki...

OOOo kahvemin yanında ne güzel giderdi valla, muhteşem olmuş ellerine sağlık...

EZGi :)) dedi ki...

tam benlik muhtesem bir lezzet ellerine saglık canım kocaman sevgiler

EZGi :)) dedi ki...

esracım izninle seni listeme ekliyorum kocaman sevgiler

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Esra'cığımmmm,

Böyle güzel bir lezzet elbette bir daha istenir:)))

Ellerine sağlık canım benim,

Sımsıcak sevgiler, öpücükler.....

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CNM ÇOK ŞIK GÖRÜNÜYORLAR.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Çokokremli topların çok güzel görünüyor canım. Ellerine sağlık. Benimde deneyeceklerim arasında...

pasta caddesi dedi ki...

selam ne kadar da güzel olmuş gel beni ye diyorlar. sevgiler,

tolunay

Adsız dedi ki...

etkinliğe davet

"PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ikinci ev sahibesi www.anemonunmutfagi.blogcu.com olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ET YEMEKLERİ



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:adana kebabı

yöre adı:doğu akdeniz/adana

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

Adsız dedi ki...

[url=http://paydayloansnow24h.com/#besraileherseyburada.blogspot.com]payday loans[/url] - payday loans , http://paydayloansnow24h.com/#sesraileherseyburada.blogspot.com payday loans