9 Mart 2008 Pazar

OYLAT VE MEŞHUR İNEGÖL KÖFTE:)

Miss gibi inegöl köfte ve kaplıcaları ile meşhur oylat kaplıcaları.Bugün izinliydim ve bi değişiklik yaptım oylata gittik ailece,gerçi oylat bizim köyün yolu üzerinde olduğu için gitmek çokta zor değil bizim için.Bugün yolumuzu saptırdık iyikide saptırıp girmişiz çok güzel manzaralar fotograflama şansım oldu.Tadına doyamadğım inegöl köftesinide orda yedik.Canınız istemez inşallah gerçekten de çok lezzetliydi.Gitmek isteyenlere yer tarif edeyim kaçırılmıycak ve görelmeye değer bir yer burası.











Süper bir manzara ve hava vardı


Nakışlı havlular ve süs eşyaları


Süs eşyaları ve el yapımı peçetelikler

El yapımı tuzluk ve biberlik
El yapımı bal kavanozu, El yapımı baharatlıklar
Bu güzel baharatlıkta çok sevdiğim can dostum aynuruma aldığım küçük bir hediye:)


Bizim köyün deresi, Oylatta ev yapımı reçeller

7 yorum:

Aynur dedi ki...

bak bak yine gezmisde gezmiss senide bi bos birakmaya gelmiyo:) Nasida firsat bildinde gezdin:) Ama neyse affettim seni banada hediye aldigin icin:) Bedavaya bisey olmuyo biliyosun::)) Canimsin saka yapiyorum tabikide...Degisiklik olmus ne guzel yerler gormussun.

öpüyorum

iyi geceler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

neseersoy dedi ki...

iyi geceler,
çocukluğumun geçtiği yerleri görmek ne güzel:)Aslında Oylat değil İnegöl demem lazım ,en son geçen sene sevgili teyzemin vefatında İnegöl'e gelmiştim , ama tekrar geleceğim çünkü kuzenim hala orada oturuyor. Ne zaman bir marangoz ya da mobilyacının önünden geçsem o koku bana direk çocukluğum ve İnegöl'ü hatırlatır.
Teeşkkürler beni çok eskilere götürdün.
Güzel bir hafta dilerim.
Sevgilerimle,
Neşe
http://neseersoy.blogcu.com/

NiNo dedi ki...

ayy harikaaaaaaaaaaaaa

Aynur dedi ki...

aaaa o resimi koydunda niye altina yazmadin :Hih :)

Adsız dedi ki...

merhaba
oylatı çok merak ederim. Hep anlatırlar manzarasını, havasını, kaplıcalarını gitmek nasip olmadı.İlk fırsatta gitmek isterim.
Sevgiyle kalın

ESRA dedi ki...

aynurcum akşam aceleye geldi biliyorsun daha bugün yazıda eklicem :)tamamlayınca tekrardan bakarsınbi:)çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten ben çok güzel bir gün geçirdim sizede tavsiye edilir:)

lezzetyolculugu dedi ki...

Oylata giden biri olarak oraların güzelliği karşısında nutkum tutulmuştu.Dönüş yolunda nolur buraya tekrar delelim demiştim.Kısmetse yine gidicez.Yeşili bol kaplıca suyu şırıl şırıl.Herkese tavsiye ederim.