Merhabalar bu haftaki porselen çay saati etkinliği 15'e bende profiterolümle katılmak istedim.Dışarıda pastanelerde yediğimde gerçekten zevk aldığım bir tatdı.Bende birgün denemeliyim yapmalıyım felan derken karar verdim yapmaya ve koyuldum işe:)Bloglarda gezinirken bu tarifi sevgili Müge nin blogundan aldım.Ve gayet başarı bir tarif.Benim gibi acemi biri için pek kolay olmadı ama yazılanların hepsini tek tek uyguladım ve yaptım.Gerçekten tadı çok güzeldi.Ben iki ayrı sosla denedim çünkü babam kakaolu tatlıları sevmiyor mecburen onada muzlu puding yaptım ve üzerine döktüm.Ben ikisininde tadına baktım ve ikiside güzeldi:)Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin diyorum.Vede Sevgili Gül arkadaşımıza etkinlik için başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Tarifi yazmayacağım Mügenin blogundan ulaşabilirsiniz:)
15 yorum:
wayyy :) kiz sen bayaa becerikli bisey oldun yakinda benide gececeksin korkuyorummmmmmmm ::)))
eline saglik süper gozukuyolar birde iki versiyon haa :)
Profiterol harika olmus canim eline saglik.
Etkinliklere tarif yetistiremez olduk:)))
Bekleyen paylasacagim o kadar cok tarif birikiyorki bu sebeple sorma gitsin.
Canim bursaya selam,yorumun icin tesekkürler.
canim süper olmuslar
hele sunumun harika
ikisinide cok sevdim
ellerine saglik
aaa benim babam da kakaonun k sini yemez ona ayrı yapılır o yüzden bu fikri çok tuttum
ellerine sağlık
sevgiler
canım ne kadar güzel bir sunum olmuşenfes görünüyor.ellerine saglık kocaman sevgiler
hemşerim görüntü süper eline sağlık.
etkinliğe katılımın için çok teşekkürler canım tarifini aldım sevgiler
Sevgili esra, ellerine sağlık güzel gözüküyorlar. Fakat bir düzeltme yapmak istiyorum. Aslında bu senin hatan değil tarif bulup uygulamışsın, çok da güzel yapmışsın ellerine sağlık. müge'nin sayfasına baktım, yorum yazılamıyor. Müge tek rakibim inci pastanesi diye espri yapmış. Fakat müge sosu o kadar az kullanmış ki profiterol hamurları gözüküyor, resmen koklatılmış :) ve ev yapımı çoğu yerde de bu tarz pastaya profiterol denmiş, böylece yayılmış gitmiş.
Profiterol çok özel bir tatlıdır. üzerinin çukulata sosu bu özelliği verir. Hazır çukulata sos diye satın aldığımız soslardan çok farklı olarak gerçek çukulata ve çukulata tadında olduğu gibi görüntüde de sos bu kadar az kullanılmaz. mügenin verdiği tarif petifür mü desem ekler mi desem? Ekler görünümünde petifür gibi bişi olmuş. hamur aynı olmasına karşılık profiterol olunca kaselerde servis yapıldığı gibi derin tabaklarda da bol soslu ve tek kişilik hazırlanmış olarak sunulur. Hatta kaselerde sunulan profiterollerin hamurları çukulata sostan görülmeyecek içine gömülmüş haldedir. Üstelik üzerinde çukulata taneleri olması tercih edilir.
Örnek olarak aşağıdaki linklere bakılırsa gerçek profitorollerin fotoğraflarını görmek mümkün.
mügeye rakip olan inci pastanesinin profiterolleri: http://lezzetinizinde.blogspot.com/2005/11/inci-pastanesinin-profiterol-49.html
sefa pastanesi prefiterolü http://www.sefapastanesi.com/urundetay.asp?contentId=1160056202968
bir de pasta malzemesi.com u prefiterol fotoğrafını buldum netten http://www.pastanemalzemesi.com/tariflerdetay.php?id=9&mid=33
Görüntü böyle olmalı. hazırlama tepsiye çoğul olarak değil tek kişilik porsiyonlarda hazırlanmalı. çukulata tadı hissedilmelidir.
Ayrıca internette gördüğüm yapılan bir hata da bazı yerlerde tartalet lere petifür denmiş. hatta çukulata sos içine kek dilimleri konduğu zaman SUPANGLE olur, SUPANGLE ye ise yalancı profiterol demişler :)
Yanlış öğrenmeyi düzeltme adına saygı sevgilerimle..
Sevgili Esra;
Tarifi denemene ve beğenmene çok sevindim. Ben de bu hafta sonu yaptım yine, beyaz çikolata sos döktüm bu sefer, o şekilde de çok güzel oldu.
Seninkilerde çok hoş görünüyor, pufidik pufidik kabarmışlar ne güzel. ellerine sağlık, afiyet olsun, sevgiler.
Profiterol sevdiğim bir tatlı ama yapmaya cesarette edemediğim bir tatlı diyebiliriz...Ellerinize sağlık...
merhabalar arkadaşım porselendemlik ailesi olarak her hafta ev sahipliği yapmış oldugumuz bir arkadaşımız ile sohbet yapıyoruz bu haftada
Tarif dünyasi ile sohbet yaptık bu roportaj ile onu daha iyi tanıcaksınız http://birdemliksohbet.blogspot.com
selamlar esracim,
profiterolun süper görünüyor, cokta severim...
her zaman istanbulu aklima getirir :))
dügün alisverisinde esimle yerdik ahh ahhh :))
ellerine ve yüregine saglik, aysel
Esra'cığım,
Ne kadar güzel olmuşlar, beyaz soslu olana bayıldım:)
Ellerine sağlık canım:)
Kocaman sevgiler..
arkadaşım gezdiğin yerler ve profiterollerin harika eline sağlık.
mmmmmmmmmm harika bir görüntü ellerine sağlık esra'cım nefissss
Yorum Gönder